Journal of medical council of iran
دوره 38، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 38 شماره 4 صفحات 217-209 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Diagnosing the Implementation of Health Tourism Policy in Iran: a Conceptual Framework. jmciri 2020; 38 (4) :209-217
URL: http://jmciri.ir/article-1-3036-fa.html
عباسی دیاکو، کروبی مهدی. عارضه یابی اجرای سیاست گردشگری سلامت در ایران: ارائه چارچوبی مفهومی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1399; 38 (4) :209-217

URL: http://jmciri.ir/article-1-3036-fa.html


دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1848 مشاهده)
زمینه: جهانی شدن خدمات سلامت منجر به بوجود آمدن بخش جدیدی با نام گردشگری سلامت[1] شده است. پیوند بین خدمات سلامت[2] و خدمات گردشگری، در کنار رشد شبکه جهانی پزشکی و درمان، باعث شده تا گردشگری سلامت در بیشتر کشورها یکی از اولویتهای مدیریت پزشکی، سلامت و گردشگری محسوب گردد. ایجاد این پیوند و توسعهی گردشگری سلامت ماهیتی پیچیده و منفک از هم دارد که باعث شده اجرای سیاستها و برنامههای توسعه در این حوزه چالشهایی مواجه باشد. هدف اصلی این مطالعه شناسایی مهمترین چالشها و عوامل زمینهای مرتبط با اجرای سیاست توسعهی گردشگری سلامت در ایران میباشد.
روش کار: در این مطالعه یک روش تحقیق کیفی ـ اکتشافی به کار گرفته شده است زیرا که ماهیت مسئله پیچیده بوده و هدف اصلی درک عمیق از مسائل و موضوعات مرتبط با اجرای سیاست گردشگری سلامت است. جامعهی آماری شامل کلیهی ذینفعان بخش دولتی و خصوصی گردشگری سلامت بود. روش نمونهگیری هدفمند (purposive sampling) از میان ذینفعان کلیدی این بخش از قبیل اعضاء شورای راهبری گردشگری سلامت ایران بوده و جمعآوری دادهها در تابستان و پاییز سال 98 انجام گرفت. از استراتژی تئوری داده بنیان (Grounded Theory Strategy) چارمز (Charmaz, 2006) برای تحلیل و توسعهی چارچوب نظری تحقیق استفاده گردید.
یافتهها: عدم ثبات مدیریت، چالش محیط کارآفرینی، سیاستگذاری منسجم، تمامیت دولت، نبود یک طرح خوب، عدم حمایت بودجهای و قانونی، چالشهای محیط کلان بینالمللی و همکاری و هماهنگی بین سازمانی به عنوان مهمترین عوامل علّی و زمینهای موثر بر اجرای سیاست گردشگری سلامت در ایران معرفی گردید.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه از طریق توسعه و ارائهی چارچوب مفهومی که منجر به تقویت پیشینهی مفهومی اجرایی سیاست گردشگری سلامت در کشورهای در حال توسعه و آسیایی میشود میتواند به حل چالشهای اجرایی سیاست گردشگری سلامت ایران کمک نماید.
 
 
متن کامل [PDF 323 kb]   (488 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.